1. Yarıyıl Ders Planı
Kod Ders Tür Dil T+U Saat Kredi AKTS
ENF 101 INFORMATION TECHNOLOGIES AND CODING Zorunlu Türkçe 2 + 1 3 3
ING 191 ENGLISH Zorunlu Türkçe 4 + 0 4 4
GMS 101 INTRODUCTION TO TOURISM Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 103 GASTRONOMY SCIENCE Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 6
GMS 105 FOOD-BEVERAGE MANAGEMENT Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 6
GMS 107 KITCHEN MANAGEMENT Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 6
Toplam 19 30
2. Yarıyıl Ders Planı
Kod Ders Tür Dil T+U Saat Kredi AKTS
GMS 102 MANAGEMENT AND ORGANIZATION Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 104 GENERAL HEALTH INFORMATION AND FIRST AID Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 106 GASTRONOMY AND FOOD HISTORY Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 108 NUTRITION PRINCIPLES AND MENU PLANNING Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 110 BASIC KITCHEN TECHNIQUES Zorunlu Türkçe 2 + 2 2 5
GMS 112 VOCATIONAL ENGLISH -I- Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 5
Toplam 17 30
3. Yarıyıl Ders Planı
Kod Ders Tür Dil T+U Saat Kredi AKTS
GMS 201 KITCHEN PRACTICES Zorunlu Türkçe 2 + 4 2 5
GMS 203 TURKISH CUISINE Zorunlu Türkçe 2 + 2 2 5
GMS 205 FOOD-BEVERAGE COST CONTROL Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 207 FOOD-BEVERAGE SERVICE Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 211 VOCATIONAL ENGLISH -II- Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 209 OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY IN FOOD AND BEVERAGE OPERATIONS Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 5
Toplam 16 30
4. Yarıyıl Ders Planı
Kod Ders Tür Dil T+U Saat Kredi AKTS
ATA 202 PRINC.OF ATATÜRK AND HISTORY OF TURKISH REVOLUTION Zorunlu Türkçe 4 + 0 4 4
TUR 102 TURKISH LANGUAGE Zorunlu Türkçe 4 + 0 4 4
GMS 202 VOCATIONAL PRACTICES Zorunlu Türkçe 0 + 15 8 22
Toplam 16 30
5. Yarıyıl Ders Planı
Kod Ders Tür Dil T+U Saat Kredi AKTS
GMS 301 INTERNATIONAL CUISINE -I- Zorunlu Türkçe 2 + 2 2 5
GMS 303 CUISINE OF GARDE MANGER Zorunlu Türkçe 2 + 2 2 5
GMS 305 INDUSTRIAL KITCHEN Zorunlu Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 307 INTERNSHIP Zorunlu Türkçe 0 + 1 1 5
FM-BRANCH ELECTIVE (2Adet) SECMELI Türkçe 0 + 0 0 10
Toplam 8 30
5. Yarıyıl Seçimlik Ders Planı
Kod Ders Tür Dil T+U Saat Kredi AKTS
GMS 309 BANQUET MANAGEMENT Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 311 NEW TRENDS IN GASTRONOMY Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 313 BREAD PRODUCTION TECHNIQUES Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 315 GASTRONOMY AND MEDIA Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 317 FOOD STYLING AND PHOTOGRAPHY Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 319 FOOD ADDITIVES Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 321 AUTOMATION OF FOOD AND BEVERAGE SERVICES Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 323 LOCAL CUISINES Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 325 BUYING IN FOOD-BEVERAGE OPERATIONS Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
Toplam 27 45
6. Yarıyıl Ders Planı
Kod Ders Tür Dil T+U Saat Kredi AKTS
GMS 302 INTERNATIONAL CUISINE -II- Zorunlu Türkçe 2 + 2 2 5
GMS 304 CAKES, DESERTS AND PASTRIES Zorunlu Türkçe 2 + 2 2 5
GMS 306 SPICES AND SAUCE Zorunlu Türkçe 2 + 2 2 5
FM-BRANCH ELECTIVE (3Adet) SECMELI Türkçe 0 + 0 0 15
Toplam 6 30
6. Yarıyıl Seçimlik Ders Planı
Kod Ders Tür Dil T+U Saat Kredi AKTS
GMS 308 OTTOMAN CUISINE Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 310 WILD HERBS AND EDIBLE FLOWERS Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 312 MENU MANAGEMENT Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 314 FOOD SOCIOLOGY Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 316 GASTRONOMY AUTHORITY Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 318 BEVERAGE PRODUCTION AND PRESENTATION TECHNIQUES Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 320 BUYING IN FOOD-BEVERAGE OPERATIONS Seçmeli Türkçe 3 + 0 0 5
GMS 322 RESEARCH METHODS Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
Toplam 21 40
7. Yarıyıl Ders Planı
Kod Ders Tür Dil T+U Saat Kredi AKTS
GMS 401 MOLECULAR GASTRONOMY Zorunlu Türkçe 2 + 2 2 5
GMS 403 GASTRONOMY TOURISM Zorunlu Türkçe 2 + 2 2 5
GMS 405 MILK AND MILK PRODUCTS Zorunlu Türkçe 2 + 2 2 5
FM-BRANCH ELECTIVE (2Adet) SECMELI Türkçe 0 + 0 0 10
Toplam 6 25
7. Yarıyıl Seçimlik Ders Planı
Kod Ders Tür Dil T+U Saat Kredi AKTS
GMS 409 GREEN RESTAURANT APPLICATIONS Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 411 VEGETARIAN CUISINE Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 413 GASTRONOMY AND RELIGION Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 415 GASTRONOMY SEMINARS Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 417 FRENCH CUISINE Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 419 FAR EASTERN CUISINE Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
GMS 421 ORGANIZATIONAL BEHAVIOR Seçmeli Türkçe 3 + 0 3 5
Toplam 21 35
8. Yarıyıl Ders Planı
Kod Ders Tür Dil T+U Saat Kredi AKTS
GMS 402 VOCATIONAL PRACTICES Zorunlu Türkçe 0 + 15 0 15
UNV-COMMON ELECTIVE (2Adet) SECMELI Türkçe 0 + 0 0 10
ENTREPRENEURSHIP AND PROJECT MANAGEMENT SECMELI Türkçe 0 + 0 0 5
Toplam 0 30
; ;