Ders Bilgileri
Ders Tanımı
Ders | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
0 | 0 | 0 |
Ön Koşul Dersleri | |
---|---|
Önerilen Seçmeli Dersler |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | |
Dersin Türü | BOS |
Dersin Koordinatörü |
Öğr. Gör. HÜSEYİN DURAN |
Dersi Verenler |
Öğr. Gör. ARZU ÖZEL YILMAZCAN Öğr. Gör. Dr. YELİZ PARLAK Prof. Dr. SERDAR İZMİRLİ |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Kategorisi | Genel Eğitim |
Dersin Amacı |
To gain the basic information about food components, nutritional technologies and collective nutrition and to teach the principles of nutrition |
Dersin İçeriği |
Healthy and balanced nutrition conditions for consumers, the relationship between growth and development and nutrition and health, nutrition principles and collective nutrition techniques, the importance of food of animal origin in nutrition, preparation of food, storage, processing, meal planning, special circumstances nutrition. |
Dersin Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
1 - Explains healthy and balanced nutrition conditions | 3 - 2 - 1 - | C - A - |
2 - Explains impacts of nutrition on growth and health | 3 - 2 - 1 - | C - A - |
3 - Explains balanced nutrition principles | 3 - 2 - 1 - | F - C - A - |
4 - Determines problems caused by malnutrition and unbalanced nutrition | 3 - 2 - 1 - | C - A - |
5 - Explains food ingredients and their roles in metabolism | 3 - 2 - 1 - | C - A - |
6 - Eplains food groups and treatmen and preservation | 3 - 2 - 1 - | F - A - C - |
Öğretim Yöntemleri: | 3:Discussion 2:Question-Answer 1:Lecture |
Ölçme Yöntemleri: | F:Performance Task C:Homework A:Testing |