Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
0 0 0
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi
Dersin Türü BOS
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. HÜSEYİN DURAN
Dersi Verenler Öğr. Gör. ARZU ÖZEL YILMAZCAN
Öğr. Gör. Dr. YELİZ PARLAK
Prof. Dr. SERDAR İZMİRLİ
Dersin Yardımcıları
Dersin Kategorisi Genel Eğitim
Dersin Amacı

To gain the basic information about food components, nutritional technologies and collective nutrition and to teach the principles of nutrition

Dersin İçeriği

Healthy and balanced nutrition conditions for consumers, the relationship between growth and development and nutrition and health, nutrition principles and collective nutrition techniques, the importance of food of animal origin in nutrition, preparation of food, storage, processing, meal planning, special circumstances nutrition.
 

Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 - Explains healthy and balanced nutrition conditions 3 - 2 - 1 - C - A -
2 - Explains impacts of nutrition on growth and health 3 - 2 - 1 - C - A -
3 - Explains balanced nutrition principles 3 - 2 - 1 - F - C - A -
4 - Determines problems caused by malnutrition and unbalanced nutrition 3 - 2 - 1 - C - A -
5 - Explains food ingredients and their roles in metabolism 3 - 2 - 1 - C - A -
6 - Eplains food groups and treatmen and preservation 3 - 2 - 1 - F - A - C -
Öğretim Yöntemleri: 3:Discussion 2:Question-Answer 1:Lecture
Ölçme Yöntemleri: F:Performance Task C:Homework A:Testing
; ;