Yazdır

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
FOOD PROCESSING EQUIPMENTS AND THEIR DESIGN II IMM 562 0 3 + 0 3 6
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü SECMELI
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. İBRAHİM ÖZSERT
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Kategorisi
Dersin Amacı
The aim of the course is to get the principles of some food processing and the methods of designing some food processing equipments for the student of mechanical and manufacturing engineering
Dersin İçeriği
Pasteurization and sterilization, cooling and freezing, evaporating, drying, seperation, grinding
Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 - Student analyzes the basic unit operations thermodynamically 1 - 2 - 3 - 4 - A - C -
2 - Student understans the basic concepts concerned with rheology of processed foods and analyzes 1 - 2 - 3 - 4 - A - C -
3 - Student understands the basic principles of food processing 1 - 2 - 3 - A - C -
4 - Student explains the structural and functional properties of the basic unit operations and equipments 1 - 2 - 3 - 4 - A - C -
5 - Students designs the basic unit operations and equipments 1 - 2 - 3 - 4 - 15 - 16 - A - C - D -
6 - Student analyzes modern food processing equipments 1 - 2 - 3 - 4 - A - C -
Öğretim Yöntemleri: 1:Lecture 2:Question-Answer 3:Discussion 4:Drilland Practice 15:Problem Solving 16:Project Based Learning
Ölçme Yöntemleri: A:Testing C:Homework D:Project / Design

Ders Akışı

Hafta Konular ÖnHazırlık
1 The principles of pasteurization and sterilization
2 The principles of pasteurization and sterilization
3 Cooling and food freezing of foods
4 Unsteady state heating and cooling, surface resistance, f and j parameters
5 Geometrik shaped foods, agitated vessels
6 Food freezing processes, prediction of freezing rates
7 Freezer design, storage of frozen foods
8 Evaporating, heat transfer and design of evaporators
9 Midterm
10 Fundementals of drying, predicting of drying time
11 Drying systems and their design
12 Mechanical seperation processes, filtration and system design
13 Sedimentation, centrifuge process
14 Grinding, grinding systems and equipments

Kaynaklar

Ders Notu
Ders Kaynakları

Döküman Paylaşımı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı

No Program Öğrenme Çıktıları KatkıDüzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SIRA KATKI YÜZDESİ
AraSinav 1 60
Odev 1 10
ProjeTasarim 1 30
Toplam 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 50
Finalin Başarıya Oranı 50
Toplam 100

AKTS - İş Yükü

; ;