Yazdır

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
0 0 0
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi
Dersin Türü BOS
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör. HÜSEYİN DURAN
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Kategorisi Genel Eğitim
Dersin Amacı

To gain the basic information about food components, nutritional technologies and collective nutrition and to teach the principles of nutrition

Dersin İçeriği

Healthy and balanced nutrition conditions for consumers, the relationship between growth and development and nutrition and health, nutrition principles and collective nutrition techniques, the importance of food of animal origin in nutrition, preparation of food, storage, processing, meal planning, special circumstances nutrition.
 

Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

Hafta Konular ÖnHazırlık
1 Nutrition and health
2 carbohydrates
3 carbohydrates
4 proteins
5 proteins
6 Water and minerals
7 Lipids
8 midterm
9 vitamins, Types of nutrition
10 Types of nutrition
11 Weakness, obesity
12 Dietary fiber, herbal chemicals and functional foods
13 Nutrition of pregnant and lactating women and children
14 Nutrition of elderly, workers and athletes

Kaynaklar

Ders Notu
Ders Kaynakları

Döküman Paylaşımı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı

No Program Öğrenme Çıktıları KatkıDüzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SIRA KATKI YÜZDESİ
AraSinav 1 50
KisaSinav 1 15
Odev 1 20
PerformansGoreviUygulama 1 15
Toplam 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 50
Finalin Başarıya Oranı 50
Toplam 100

AKTS - İş Yükü

; ;