Yazdır

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
FOOD & BEVERAGE COST CONTROL SYSTEMS AND ANALYSIS GMS 505 0 3 + 0 3 6
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü SECMELI
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. MEHMET SARIIŞIK
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları

Res. Ass. Veli CEYLAN

Dersin Kategorisi Alanına Uygun Temel Öğretim
Dersin Amacı

The aim of this course is; by teaching cost control method, it is possible for the student to manage the management of catering after graduation in all aspects.
 

Dersin İçeriği

Income, profit, expenditure, loss, control, cost control, budget, sales, likeness, purchasing, stocking

Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 - Understands the concept about cost analyses. 1 - 2 - 3 - A - C -
2 - Acknowledge about cost and income records. 1 - 2 - 3 - A - C -
3 - Acknowledge about account books and types. 1 - 2 - 3 - A - C -
4 - Understands cost control systems and applications. 1 - 2 - 3 - A - C -
Öğretim Yöntemleri: 1:Lecture 2:Question-Answer 3:Discussion
Ölçme Yöntemleri: A:Testing C:Homework

Ders Akışı

Hafta Konular ÖnHazırlık
1 Basics About Cost Control İnformation Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
2 Basic Cost İnformation About Food & Beverage Businesses Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
3 Cost Systems About Food & Beverage Businesses Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
4 Cost Analyse Applications in Food Beverage Businesses I Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
5 Cost Analyse Applications in Food Beverage Businesses II Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
6 Cost Analyse Applications in Food Beverage Businesses III Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
7 Reordering and Controling Income in Food & Beverage Businesses I Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
8 Reordering and Controling Income in Food & Beverage Businesses II Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
9 Cost Control Applications in Food & Beverage Businesses I Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
10 Cost Control Applications in Food & Beverage Businesses II Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
11 Documents and Papers in Food & Beverage Businesses Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
12 Re-Evaluation Applications in Food & Beverage Businesses Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
13 Redemption Applications in Food & Beverage Businesses Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
14 Legal Books and Records in Food & Beverage Businesses Sarıışık, M. (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.

Kaynaklar

Ders Notu
Ders Kaynakları

Sarıışık, M. (ed) (2017). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontolü: Kavramlar Uygulamalar ve Örnekler, Detay Yayıncılık, Ankara.


Döküman Paylaşımı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı

No Program Öğrenme Çıktıları KatkıDüzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SIRA KATKI YÜZDESİ
AraSinav 1 70
KisaSinav 1 10
Odev 1 10
Odev 2 10
Toplam 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 50
Finalin Başarıya Oranı 50
Toplam 100

AKTS - İş Yükü

; ;