Yazdır

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
FOOD AND BEVERAGE HISTORY GMS 507 0 3 + 0 3 6
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü SECMELI
Dersin Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi GÜLÇİN ÖZBAY
Dersi Verenler Dr.Öğr.Üyesi GÜLÇİN ÖZBAY
Dersin Yardımcıları

Res. Ass. Veli Ceylan

Res. Ass. Mustafa İnanç Kapucuoğlu

Res. Ass. Elif Kaymaz

Dersin Kategorisi Alanına Uygun Temel Öğretim
Dersin Amacı

To give information about the culinary culture of civilizations, countries and regions around the world.

Dersin İçeriği

In this course, starting from the prehistoric ages, civilizations of all historical ages, societies and countries will be discussed food culture. In addition, sociocultural structure of these societies will be examined.

Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 - Gains general information about sociocultural structure of civilizations in historical process. 1 - 2 - 3 - A - C -
2 - Have knowledge about the culinary culture of societies. 1 - 2 - 3 - A - C -
3 - Will be able to compare the culinary culture of societies. 1 - 2 - 3 - A - C -
4 - Understands the relationship between geography and food raw materials. 1 - 2 - 3 - A - C -
Öğretim Yöntemleri: 1:Lecture 2:Question-Answer 3:Discussion
Ölçme Yöntemleri: A:Testing C:Homework

Ders Akışı

Hafta Konular ÖnHazırlık
1 Gastronomy in Historical Process Akbaba, A., Çetinkaya, N. (2018). Gastronomi ve Yiyecek Tarihi. Detay Yayıncılık, Ankara.
2 Gastronomy Activities in Paleolithic Age Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
3 Neolithic Age Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
4 Nutrition in Mesopotamian Civilizations Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
5 Nutrition in Anatolian Civilizations Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
6 Nutrition in Far Eastern Civilizations Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
7 European Cuisine History (Middle Ages) Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
8 European Cuisine History (1500-1700) Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
9 European Cuisine History (1700-1900) Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
10 Culinary Culture of Anatolian Principalities Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
11 Culinary Culture of Anatolian Seljuk State and Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
12 History of Ottoman Cuisine (1299-1500) Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
13 History of Ottoman Cuisine (1500-1923) Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
14 Culinary History of the Republic Period Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.

Kaynaklar

Ders Notu
Ders Kaynakları

Işın, PM. (2018). Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.


Döküman Paylaşımı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı

No Program Öğrenme Çıktıları KatkıDüzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SIRA KATKI YÜZDESİ
AraSinav 1 60
KisaSinav 1 10
Odev 1 20
KisaSinav 2 10
Toplam 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 60
Finalin Başarıya Oranı 40
Toplam 100

AKTS - İş Yükü

; ;