Yazdır

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
SOCIOLOGICAL RESEARCHES IN GASTRONOMY GMS 511 0 3 + 0 3 6
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü SECMELI
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. OĞUZ TÜRKAY
Dersi Verenler Prof.Dr. OĞUZ TÜRKAY
Dersin Yardımcıları

Res. Ass. Burak ATASOY

Dersin Kategorisi Alanına Uygun Öğretim
Dersin Amacı

Examination of the field of gastronomy and tourism from a sociological point of view, interpretation within the scope of sociological theories

Dersin İçeriği

The subjects of the science of gastronomy will be discussed based on the concepts and principles of sociology.

Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 - Explain the developments in gastronomy management. 1 - 2 - 3 - 4 - A - C -
2 - Explain and list the conceptual developments in the field of gastronomy. 1 - 2 - 3 - A - C - F -
3 - Analyze the behavior of gastronomic tourists. 1 - 2 - 3 - A - B -
Öğretim Yöntemleri: 1:Lecture 2:Question-Answer 3:Discussion 4:Drilland Practice
Ölçme Yöntemleri: A:Testing C:Homework F:Performance Task B:Oral Exam

Ders Akışı

Hafta Konular ÖnHazırlık
1 Sociology and Sociology of Tourism Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.
2 Sociology and Sociology of Tourism Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.
3 Sociology and Sociology of Tourism Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.
4 Basic Factors Determining the Impact of Tourism on Society Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.
5 Basic Factors Determining the Impact of Tourism on Society Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.
6 Basic Factors Determining the Impact of Tourism on Society Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.
7 Economic, Physical and Socio-Cultural Effects of Tourism Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.
8 Economic, Physical and Socio-Cultural Effects of Tourism Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.
9 Modenr Foods Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.
12 Tourists, Tourist - Local Public Relations and Interaction Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.
13 Tourists, Tourist - Local Public Relations and Interaction Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.
14 Sustainability Approach in Tourism and Tourism Ethics Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.
10 Geography, Supply chain for Food Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.
11 Educaion Level and Food Consumption Beşirli, H. (2017). Yemek Sosyolojisi: Yiyeceklere ve Mutfağa Sosyolojik Bakış, Phoenix Yayınevi, Ankara.

Kaynaklar

Ders Notu
Ders Kaynakları

Turizm Sosyolojisi

Detay Yayıncılık -

Cevdet Avcıkurt


Döküman Paylaşımı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı

No Program Öğrenme Çıktıları KatkıDüzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SIRA KATKI YÜZDESİ
AraSinav 1 60
Odev 1 20
PerformansGoreviSeminer 1 20
Toplam 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 60
Finalin Başarıya Oranı 40
Toplam 100

AKTS - İş Yükü

; ;