Yazdır

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
GASTRONOMY TRENDS GMS 502 0 3 + 0 3 6
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü SECMELI
Dersin Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi GÜLÇİN ÖZBAY
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları

Res. Ass. Veli Ceylan

Res. Ass. Mustafa İnanç Kapucuoğlu

Res. Ass. Elif Kaymaz

Dersin Kategorisi Alanına Uygun Öğretim
Dersin Amacı

Learns the current developments in gastronomy, nutrition trends and new trends in food and beverage operations.

Dersin İçeriği

New trends in food and beverage operations, urban agriculture, molecular gastronomy, fusion cuisine, functional foods

Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 - Gains knowledge of new trends and current developments in the field of gastronomy. 1 - 2 - A - C -
2 - Establishes the relationship between gastronomy and media. Gains knowledge of media literacy. 1 - 2 - A - B -
3 - Has theoretical knowledge about alternative food and beverage preparation. 1 - 2 - A - B -
Öğretim Yöntemleri: 1:Lecture 2:Question-Answer
Ölçme Yöntemleri: A:Testing C:Homework B:Oral Exam

Ders Akışı

Hafta Konular ÖnHazırlık
1 Evaluation of Gastronomic Trends Kurgun, H. (2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.
2 Trends and Gastronomy Ecosystem Kurgun, H. (2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.
3 Neurogastronomy Kurgun, H. (2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.
4 Organic Farming Kurgun, H. (2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.
5 Molecular Gastronomy Kurgun, H. (2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.
6 Fusion Cuisine Kurgun, H. (2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.
7 Functional Foods Kurgun, H.(2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.
8 Green Restaurant Kurgun, H.(2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.
9 Thematic Restaurants Kurgun, H.(2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.
10 Nutrition Trends Kurgun, H.(2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.
11 Beverage Trends Kurgun, H.(2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.
12 Edible Insects Kurgun, H.(2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.
13 Edible Flowers and Weeds Kurgun, H. (2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.
14 Use of VR in Gastronomy Kurgun, H.(2017). Gastronomi Trendleri: Milenyum ve Ötesi. Detay Yayıncılık, Ankara.

Kaynaklar

Ders Notu
Ders Kaynakları

Döküman Paylaşımı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı

No Program Öğrenme Çıktıları KatkıDüzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SIRA KATKI YÜZDESİ
AraSinav 1 60
KisaSinav 1 10
KisaSinav 2 10
Odev 1 20
Toplam 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 60
Finalin Başarıya Oranı 40
Toplam 100

AKTS - İş Yükü

; ;