Yazdır

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
FOOD TECHNOLOGY GMS 506 0 3 + 0 3 6
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü SECMELI
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. ŞEVKİ ULEMA
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları

Res. Assit. Elif KAYMAZ

Dersin Kategorisi Alanına Uygun Öğretim
Dersin Amacı

To gain knowledge and skills about technology used in food production, storage, packaging, preparation and presentation.

Dersin İçeriği

Food, food science, food technology

Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 - Knows the components of foods 1 - 2 - A - C -
2 - Knows what needs to be done during the purchase, delivery and storage of foodstuffs 1 - 2 - A - C -
3 - Knows and applies food hygiene rules 1 - 2 - A - C -
Öğretim Yöntemleri: 1:Lecture 2:Question-Answer
Ölçme Yöntemleri: A:Testing C:Homework

Ders Akışı

Hafta Konular ÖnHazırlık
1 Definition of food technology Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık
2 Food production Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık
3 Technological developments in food preservation methods Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık
4 Preserves Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık
5 Milk technology Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık
6 Grain technology Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık
7 Technology of meat and meat products Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık
8 Freezing food Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık
9 Fruit processing technology Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık
10 Vegetable processing technology Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık
11 Technological aspects of radiation Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık
12 Food additives Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık
13 Food Storage Systems Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık
14 Food packaging Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık

Kaynaklar

Ders Notu
Ders Kaynakları

Bulduk, S., (2016), Gıda Teknolojisi, Ankara: Detay Yayıncılık

Ünüvar, Ş.,(2007), Gıda/Besin Teknolojisi, Ankara: Nobel Yayın Dağıtım

Akbulut, N. ve Karagözlü, C., (2012), Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Sidas Yayın.


Döküman Paylaşımı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı

No Program Öğrenme Çıktıları KatkıDüzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SIRA KATKI YÜZDESİ
AraSinav 1 60
Odev 1 20
Odev 2 20
Toplam 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 50
Finalin Başarıya Oranı 50
Toplam 100

AKTS - İş Yükü

; ;