Yazdır

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
FOOD SAFETY GMS 512 0 3 + 0 3 6
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü SECMELI
Dersin Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi GÜLÇİN ÖZBAY
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları

Res. Ass. Veli Ceylan

Res. Ass. Mustafa İnanç Kapucuoğlu

Res. Ass. Elif Kaymaz

Dersin Kategorisi Alanına Uygun Temel Öğretim
Dersin Amacı

The aim of this course is to make students aware of food safety and safe food and to be able to realize the basic applications related to food safety.

Dersin İçeriği

Food safety and safe food concept, food borne risks, food borne diseases, microorganisms, food safety systems

Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 - Learns the basic concepts of food safety. 1 - 2 - 3 - A - C -
2 - Learns the relationship between food and microorganisms. 1 - 2 - 3 - A - C -
3 - Learns national and international food standards and food legislation. 1 - 2 - 3 - A - C -
4 - Learns foodborne risks and foodborne diseases. Has the ability to prevent foodborne contamination. 1 - 2 - 3 - A - C -
Öğretim Yöntemleri: 1:Lecture 2:Question-Answer 3:Discussion
Ölçme Yöntemleri: A:Testing C:Homework

Ders Akışı

Hafta Konular ÖnHazırlık
1 Food Safety and Safe Food Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
2 Food Safety and Safe Food Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
3 Food Borne Risks Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
4 Food Borne Diseases Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
5 Microorganisms in Foods Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
6 Food Legislation Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
7 Food Codex in Turkey Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
8 National and International Food Standards and Control Criteria Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
9 Food Safety Systems: HACCP Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
10 Food Safety Systems-ISO 22000 Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
11 Hygiene and Sanitation Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
12 Hygiene and Sanitation in Milk and Dairy Products Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
13 Hygiene and Sanitation in Meats Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
14 Hygiene and Sanitation in Vegetables, Fruits and Water Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.

Kaynaklar

Ders Notu
Ders Kaynakları

Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, An. (2019). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.


Döküman Paylaşımı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı

No Program Öğrenme Çıktıları KatkıDüzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SIRA KATKI YÜZDESİ
AraSinav 1 60
KisaSinav 1 10
KisaSinav 2 10
Odev 1 20
Toplam 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 60
Finalin Başarıya Oranı 40
Toplam 100

AKTS - İş Yükü

; ;