Yazdır

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
KITCHEN SYSTEMS AND MANAGEMENT GMS 516 0 3 + 0 3 6
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü SECMELI
Dersin Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi GÜLÇİN ÖZBAY
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları

Res. Ass. Veli Ceylan

Res. Ass. Mustafa İnanç Kapucuoğlu

Res. Ass. Elif Kaymaz

Dersin Kategorisi Alanına Uygun Temel Öğretim
Dersin Amacı

To teach the general concepts about kitchen management, kitchen types and kitchen layout, food classification, food production cycle and food storage methods.

Dersin İçeriği

General kitchen knowledge, kitchen layout and departments, kitchen staff and equipment will be described in this course. Banquet kitchens, production in industrial kitchens, hot and cold kitchens, classification of food, food cost control, kitchen sanitation and food safety systems will be held.

Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 - Explain the criterias of placement 1 - 2 - A - C -
2 - Classify the cuisine kinds for corporations 1 - 3 - A - C -
3 - Explain the hot&cold cuisines 1 - 2 - A - C -
4 - Apply the kitchen sanitation 1 - 2 - A - C -
5 - Classify the foods 1 - 2 - A - C -
6 - Apply the cost control of foods 1 - 2 - A - C -
7 - Explain the preservation of foods 1 - A - C -
Öğretim Yöntemleri: 1:Lecture 2:Question-Answer 3:Discussion
Ölçme Yöntemleri: A:Testing C:Homework

Ders Akışı

Hafta Konular ÖnHazırlık
1 Criterias for placement
2 Cuisine samples of business
3 Hot&Cold dishes
4 Banquet Cuisines&Cuisines of Food factories
5 Room service
6 Divisions of kitchens
7 Informations about kitchens
8 Sanitations of kitchens
9 Kitchen staff
10 Equipments
11 Equipment Hygiene and Sanitation
12 Classifications of foods
13 Cost control of foods
14 Conservation of foods

Kaynaklar

Ders Notu
Ders Kaynakları

Ahmet Aktaş ve Bahattin Özdemir (2012), Otel İşletmlerinde Mutfak Yönetimi, Detay Yayıncılık.

Cemal Türkan (2009), Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Cemal Türkan Yayınları.

Ayhan Gökdemir (2009), Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Detay Yayıncılık. 

Nazife Küçükaslan (2011), Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Alfa Aktüel.


Döküman Paylaşımı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı

No Program Öğrenme Çıktıları KatkıDüzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SIRA KATKI YÜZDESİ
AraSinav 1 60
KisaSinav 1 10
KisaSinav 2 10
Odev 1 20
Toplam 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 60
Finalin Başarıya Oranı 40
Toplam 100

AKTS - İş Yükü

; ;