Yazdır

Ders Tanımı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
COFFEE CULTURE RESEARCHES GMS 522 0 3 + 0 3 6
Ön Koşul Dersleri

-

Önerilen Seçmeli Dersler

-

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Yüksek Lisans
Dersin Türü SECMELI
Dersin Koordinatörü Doç.Dr. SERKAN ŞENGÜL
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları

Res. Assist. Elif KAYMAZ

Dersin Kategorisi Alanına Uygun Öğretim
Dersin Amacı

The aim of this course is to examine the historical process of coffee and to give information about growing conditions and varieties

Dersin İçeriği

Coffee, coffee types, coffee culture
 

Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 - know the cultivation conditions and types of coffee 1 - 2 - A - C -
2 - give information about the origin and history of coffee 1 - 2 - A - C -
3 - explain the place of coffee in Turkish culture   explainik'splan explain çevirileri FiilSıklık açıklamak explain, clarify, account, elucidate, express, declare anlatmak tell, explain, describe, communicate, explicate, report açıklama yapmak explain, gloss, make a statement, show forth izah etmek explain, elucidate hesap vermek explain, account for, render an account of, give an account of explain için tanımlar Fiil 1 make (an idea, situation, or problem) clear to someone by describing it in more detail or revealing relevant facts or ideas. It explains in detail why he came to Scotland and how the factory was born. Eş Anlamlılar: describegive an explanation ofmake clearmake intelligiblespell output into wordselucidateexpoundexplicateclarifythrow/shed light onglossinterpret explain örnekleri explain yourselves! 29 örnek daha explain için eş anlamlılar Fiil describeaccount forexplicateexcuse 19 eş anlamlı kelime daha 1 - 2 - A - C -
4 - know coffee tools, cooking conditions, serving methods 1 - 2 - A - C -
Öğretim Yöntemleri: 1:Lecture 2:Question-Answer
Ölçme Yöntemleri: A:Testing C:Homework

Ders Akışı

Hafta Konular ÖnHazırlık
1 Coffee concept and coffee plant   TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65
2 Coffee growing conditions TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65
3 Components of coffee TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65
4 Coffee production TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65
5 Coffee Types TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65
6 Coffee production, presentation of service tools TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65
7 Making of various coffees TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65
8 Historical process of coffee 1 TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65
9 Historical process of coffee 2 TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65
10 Coffee in world cuisine TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65
11 Coffee in Turkish culture TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65
12 The place of coffee in society TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65
13 Coffee shop culture TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65
14 22/5000 Changing coffee consumption TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65

Kaynaklar

Ders Notu

Sectoral periodicals, congress books, graduate theses, internet researches, library searches

Ders Kaynakları

Girginol, C.R., Kahve Topraktan Fincana, A7 Kitap

TBMM Milli Saraylar,(2011), Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve, İstanbul :  TMM Milli Saraylar Daire BaşkanlığıYayınları: 65

Kuzucu, K., (2015), Türk Kahvesi, İstanbul Yapı Kredi Yayınları


Döküman Paylaşımı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı

No Program Öğrenme Çıktıları KatkıDüzeyi
1 2 3 4 5

Değerlendirme Sistemi

YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SIRA KATKI YÜZDESİ
AraSinav 1 60
Odev 1 20
Odev 2 20
Toplam 100
Yıliçinin Başarıya Oranı 50
Finalin Başarıya Oranı 50
Toplam 100

AKTS - İş Yükü

; ;